ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 35€

Πώς λειτουργεί το Αντηλιακό και τι κάνει στο δέρμα;

Πώς λειτουργεί το Αντηλιακό και τι κάνει στο δέρμα;

Το αντηλιακό είναι απαραίτητο μέρος της καλοκαιρινής φροντίδας του δέρματος και η χρήση του είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία του δέρματός μας από τις βλαβερές συνέπειες των υπεριωδών ακτίνων του ήλιου (UV). Το αντηλιακό παρέχει ένα φράγμα μεταξύ του δέρματός μας και της βλαβερής ακτινοβολίας UV του ήλιου, η οποία μπορεί να προκαλέσει ηλιακό έγκαυμα, πρόωρη γήρανση, ακόμη και καρκίνο του δέρματος. Σε αυτό το άρθρο, θα εξηγήσουμε λεπτομερώς γιατί πρέπει να φοράμε αντηλιακό το καλοκαίρι, τι είδη αντηλιακών υπάρχουν και πώς να το εφαρμόσουμε σωστά για να μεγιστοποιήσουμε την αποτελεσματικότητά του.

 

Κατανόηση της UV ακτινοβολίας και των επιπτώσεών της στο δέρμα μας

 

Ο ήλιος εκπέμπει δύο τύπους ακτινοβολίας UV που μπορούν να βλάψουν το δέρμα μας: τις ακτίνες UVA και UVB. Οι ακτίνες UVA σχετίζονται με την πρόωρη γήρανση και μπορούν να διεισδύσουν βαθιά στο δέρμα, προκαλώντας ρυτίδες, κηλίδες ηλικίας και άλλα σημάδια γήρανσης. Οι ακτίνες UVB είναι υπεύθυνες για τα ηλιακά εγκαύματα και μπορούν να προκαλέσουν βλάβες στο δέρμα που μπορεί να οδηγήσουν σε καρκίνο του δέρματος. Και οι δύο τύποι ακτίνων UV μπορούν επίσης να αποδυναμώσουν το ανοσοποιητικό σύστημα, καθιστώντας μας πιο επιρρεπείς σε λοιμώξεις.

 

Η ένταση της υπεριώδους ακτινοβολίας ποικίλλει ανάλογα με την ώρα της ημέρας, την εποχή και την τοποθεσία. Η υπεριώδης ακτινοβολία είναι ισχυρότερη στη μέση της ημέρας, μεταξύ 10 π.μ. και 4 μ.μ., όταν ο ήλιος βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο του στον ουρανό. Η υπεριώδης ακτινοβολία είναι επίσης ισχυρότερη το καλοκαίρι, όταν η γη είναι πιο κοντά στον ήλιο, και σε περιοχές πιο κοντά στον ισημερινό, όπου οι ακτίνες του ήλιου είναι πιο άμεσες.

 

Αντηλιακό και τα οφέλη του

 

Το αντηλιακό είναι ένα προϊόν που περιέχει έναν συνδυασμό συστατικών που βοηθούν στην προστασία του δέρματος από την υπεριώδη ακτινοβολία. Ανάλογα του είδους του αντηλιακού διακρίνονται σε αυτά με χημικά φίλτρα και σε αυτά με φυσικά φίλτρα.

Τα χημικά φίλτρα λειτουργούν απορροφώντας την υπεριώδη ακτινοβολία πριν μπορέσει να διεισδύσει στο δέρμα. Είναι συχνά διαφανή και ελαφριά, καθιστώντας τα δημοφιλή μεταξύ των ανθρώπων που θέλουν ένα προϊόν που είναι ελαφρύ στο δέρμα τους και εύκολο στην εφαρμογή. Τα χημικά αντηλιακά περιέχουν συστατικά όπως η αβοβενζόνη ή η οξυβενζόνη, τα οποία απορροφούν τις ακτίνες UV και τις μετατρέπουν σε θερμότητα. Ωστόσο, ορισμένα χημικά αντηλιακά μπορεί να ερεθίσουν το ευαίσθητο δέρμα ή να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση.

 

Τα φυσικά αντηλιακά από την άλλη, περιέχουν μέταλλα όπως οξείδιο ψευδαργύρου ή διοξείδιο του τιτανίου, τα οποία δημιουργούν ένα φυσικό φράγμα που αντανακλά ή διασκορπίζει την υπεριώδη ακτινοβολία. Συχνά είναι λίγο πιο δύσκολο να εφαρμοστούν καθώς είναι πιο παχιά και πιο ορατά στο δέρμα.  Είναι όμως πιο αποτελεσματικά στο να μπλοκάρουν τις ακτίνες UVA και UVB και λιγότερο πιθανό να προκαλέσουν ερεθισμό του δέρματος ή αλλεργική αντίδραση.

Ορισμένα αντηλιακά περιέχουν τόσο χημικά όσο και φυσικά συστατικά.

 

Και οι δύο τύποι αντηλιακών έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους και εναπόκειται στον καθένα να αποφασίσει ποιον τύπο προτιμά με βάση τις προσωπικές του προτιμήσεις και τον τύπο δέρματος.

 

Τα οφέλη από τη χρήση αντηλιακού περιλαμβάνουν:

 

1. Προστατεύει από τα ηλιακά εγκαύματα: Το ηλιακό έγκαυμα είναι μια συχνή και επώδυνη κατάσταση που εμφανίζεται όταν το δέρμα εκτίθεται σε υπερβολική υπεριώδη ακτινοβολία. Η χρήση αντηλιακού μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του ηλιακού εγκαύματος εμποδίζοντας την υπεριώδη ακτινοβολία να φτάσει στο δέρμα.

 

2. Προστατεύει από τον καρκίνο του δέρματος: Ο καρκίνος του δέρματος είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τύπους καρκίνου και η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία είναι ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου. Η χρήση αντηλιακού μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου του δέρματος εμποδίζοντας την υπεριώδη ακτινοβολία να βλάψει το δέρμα.

 

3. Αποτρέπει την πρόωρη γήρανση: Η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία μπορεί να προκαλέσει πρόωρη γήρανση, συμπεριλαμβανομένων των ρυτίδων, των λεπτών γραμμών και των κηλίδων ηλικίας. Η χρήση αντηλιακού μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της πρόωρης γήρανσης εμποδίζοντας την υπεριώδη ακτινοβολία να φτάσει στο δέρμα.

 

4. Διατηρεί τον ομοιόμορφο τόνο του δέρματος: Η έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει ανομοιόμορφη μελάγχρωση και αποχρωματισμό του δέρματος. Η χρήση αντηλιακού μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση ενός ομοιόμορφου τόνου δέρματος, εμποδίζοντας την υπεριώδη ακτινοβολία να προκαλέσει βλάβη στο δέρμα.

 

Επιλέγοντας το σωστό αντηλιακό

 

Η επιλογή του σωστού αντηλιακού είναι σημαντική για να διασφαλιστεί ότι παρέχει επαρκή προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία. Ακολουθούν ορισμένοι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε ένα αντηλιακό:

 

1. Αντηλιακός Συντελεστής Προστασίας (SPF): Το SPF είναι ένα μέτρο του πόσο καλά ένα αντηλιακό προστατεύει το δέρμα από την ακτινοβολία UVB. Ένα υψηλότερο SPF σημαίνει περισσότερη προστασία, αλλά κανένα αντηλιακό δεν μπορεί να προσφέρει 100% προστασία.

 

2. Προστασία ευρέος φάσματος: Αναζητήστε ένα αντηλιακό που παρέχει προστασία ευρέος φάσματος, που σημαίνει ότι προστατεύει τόσο από την ακτινοβολία UVA όσο και από την UVB.

 

3. Αδιάβροχο: Αν σκοπεύετε να κολυμπήσετε ή να ιδρώσετε, αναζητήστε ένα αντηλιακό που να είναι ανθεκτικό στο νερό και εφαρμόστε ξανά κάθε φορά που βγαίνετε από τη θάλασσα.

Ανακαλύψτε τα φυτικά αντηλιακά της Suntribe

Hπολυβραβευμένη σειρά φυσικών αντηλιακών προσώπου και σώματος της Σουηδικής Suntribe προσφέρ 100% φυσικά αντηλιακά, χωρίς συνθετικά χημικά και μη απαραίτητα συστατικά, όπως αρώματα και συντηρητικά. Η φιλοσοφία της εταιρείας βασίζεται στη χρήση φυσικών συστατικών με αποδεδειγμένη ασφάλεια εξίσου για τους ανθρώπους όσο και για το περιβάλλον. Για τον λόγο αυτό για την παρασκευή των προϊόντων της χρησιμοποιεί  μόνο βιολογικά έλαια, κεριά, βούτυρα και φυσικά μέταλλα όπως το οξείδιο του ψευδαργύρου.

Προτεινόμενα Αντηλιακά :
Suntribe Αντηλιακή Κρέμα Προσώπου & Σώματος SPF30

Βραβευμένο Αντηλιακό με νανο-σωματίδια Οξειδίου του Ψευδαργύρου, αυτό το βιολογικό αντηλιακό παρέχει προστασία ευρέου φάσματος από τις UVA & UVB ακτινοβολίες από την πρώτη στιγμή εφαρμογής του! 100% Φυσικό Αντηλιακό – Ασφαλές για τον άνθρωπο και το περιβάλλον Βιολογικό και Υποαλλεργικό – Κατάλληλο ακόμη και για παιδιά και ευαίσθητες επιδερμίδες. Με υψηλή αποτελεσματικότητα και επιστημονικά αποδεδειγμένη προστασία ευρέου φάσματος από τις UVA & UVB ακτινοβολίες – SPF30 (μπλοκάρει το 97% της UVB ακτινοβολίας).
23.89 €

Παιδικό Αντηλιακό για Πρόσωπο & Σώμα SPF30

Suntribe Παιδικό Αντηλιακό για Πρόσωπο & Σώμα SPF30

Επιτέλους, ένα αντηλιακό για παιδιά και μωρά άνω των 6 μηνών που δεν χρειάζετε να ανησυχείτε για τα συστατικά που περιέχει! Με νανο-σωματίδια Οξειδίου του Ψευδαργύρου, αυτό το βιολογικό και αντηλιακό με μεταλλικά στοιχεία παρέχει προστασία ευρέου φάσματος από τις UVA & UVB ακτινοβολίες από την πρώτη στιγμή εφαρμογής του! Είναι υποαλλεργικό και ειδικά σχεδιασμένο για την ευαίσθητη επιδερμίδα των παιδιών και των μωρών. Δεν τσούζει εάν μπει στα μάτια! 100% φυσικό αντηλιακό Βιολογικό και Υποαλλεργικό – Ειδικά σχεδιασμένο για την ευαίσθητη επιδερμίδα των παιδιών και μωρών Υψηλή αποτελεσματικότητα, επιστημονικά αποδεδειγμένη προστασία ευρέου φάσματος από τις UVA & UVB ακτινοβολίες – SPF30 (μπλοκάρει το 97% της UVB ακτινοβολίας)
23.89 €

Suntribe Active Sports Αντηλιακό Στικ με Ψευδάργυρο SPF30

Βραβευμένο για το 2022 φυσικό αντηλιακό SUNTRIBE με νανο-σωματίδια Οξειδίου του Ψευδαργύρου.Αυτό το βιολογικό αντηλιακό με μεταλλικά στοιχεία παρέχει προστασία ευρέου φάσματος από τις UVA & UVB ακτινοβολίες από την πρώτη στιγμή εφαρμογής του! Δεν περιέχει επικίνδυνα χημικά, δεν τσούζει στα μάτια και η υπέροχη συσκευασία του σας επιτρέπει να το εφαρμόζετε χωρίς να λερώσετε τα χέρια σας! Έχει απίστευτη αντοχή στο νερό και τον ιδρώτα και υψηλή αποτελεσματικότητα. Η ειδική συσκευασία του σας επιτρέπει εύκολη εφαρμογή χωρίς να λερώνεστε!!
15.59 €

Suntribe 100% Φυσικό Βάλσαμο για Μετά τον Ήλιο με Ευκάλυπτο & Jojoba

Η επιδερμίδα σας έχει ανάγκη από φροντίδα μετά από μια μεγάλη μέρα στον ήλιο? Αυτό το πλούσιο βάλσαμο για μετά τον ήλιο είναι εξαιρετικό για την καθημερινή φροντίδα της επιδερμίδας σας! Με τα πέντε βιολογικά και vegan συστατικά που περιέχει, αυτό το βάλσαμο χαρίζει στην επιδερμίδα σας βαθειά ενυδάτωση ενώ καταπραΰνει και μειώνει την ερυθρότητα. Το εξαιρετικό έλαιo ταμανού ανακουφίζει από τον πόνο ενώ το έλαιο jojoba επιταχύνει την φυσική διαδικασία επανόρθωσης της επιδερμίδας. Με το φυσικό του άρωμα ευκαλύπτου και μέντας θα νιώσετε άμεση αίσθηση ανακούφισης.
18.69 €

Όλα τα σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Ημερολόγιο Cannalab Organics

Ανακάλυψε τον κόσμο της φυσικής περιποίησης και ευεξίας. Καλώς ήρθες στην Cannalab Organics